Om oss

Företaget

Carlssons El och Jakt AB är ett gammalt familjeföretag som hjälpt Sotenäsborna med elinstallationer och elarbeten sedan 1919, i år fyller vi alltså 100 år. Vår välsorterade butik ligger mitt i Kungshamn, här finns allt du kan önska dig inom el och vitvaror.

Vi samarbetar med de flesta av ortens snickare och rörmokare, men servar också anläggningar som till exempel campingplatser och ett flertal av industrierna i kommunen.

Vi har även ett etablerat samarbete med Sotenäs kommun och Sotenäsbostäder.

Om servicegrad och kvalitet är viktigt för dig, kontakta oss på Carlssons El & Jakt. Här finns 20 stycken trevliga och duktiga elektriker som alltid står till din tjänst.

Vår Affärsidé

Vi vill, med hög servicenivå och attraktiva priser, erbjuda allt inom hushållselektronik i vår butik.

Historia

Carlssons El & Jakt har betjänat hela Sotenäs med produkter och tjänster inom elområdet ända sedan början av 1920-talet. Det hela började med Elektro-Mekaniska, Forsström & Carlsson, som startades 1919 av två arbetsledare vid Lysekils Mekaniska Verkstad, Gustav Forsström och AH Carlsson. Elektrifieringen hade precis börjat, och efterfrågan på deras tjänster var stor. De fick fullt upp att göra redan från början.

År 1925 hade marknaden vuxit sig större och räckte för två firmor. Nu delade de båda kompanjonerna på sig, och fortsatte i var sin bransch. AH Carlsson startade Carlssons El & Sanitetsanläggningar, som utförde både el- och vvs-arbeten.

Under 1940-talet flyttade affären in i de lokaler som man än idag har, mitt emot Folkets Hus, centralt i Kungshamn. Då hade AH Carlssons barn tagit över efter fadern. Karl-Hilding, även kallad ”Hille”, skötte installation och systrarna Gunnel och Anna-Lisa tog hand om kontor och butik. Syskonen specialiserade sig så småningom på elverksamheten, och lade grunden till dagens Carlssons El & Jakt. På 1960-talet kom också Sven Henriksson in i företaget, eftersom han var gift med Gunnel.

Sedan 1987 är det tredje generationen i familjen Carlsson som driver verksamheten. Då tog Sven och Gunnel Henrikssons son Anders över företaget och några år senare kom hans syster Ann-Charlott in som delägare.

År 2000 gjordes en delägaraffär med AH automation för att Carlssons El och AH skulle kunna renodla sina affärsområden, vilket ledde till att vi kunde utöka affär- och installationsbiten.

De båda syskonen Anders och Lotta har ett högst levande arv att förvalta. Genom åren har butiken byggts ut och moderniserats i flera omgångar och verksamheten utvecklas ständigt. Företaget är idag ett komplett elföretag med butik, elprojektering, installation och service med totalt 28 anställda.